IMAMO RECEPT / Kuharica otkrila tajnu savršene uskrsne šunke: 'Nikad me nije iznevjerila'

Image
Foto: Shutterstock

Glazura od tri sastojka šunki daje slatki, pikantni okus i pruža joj prekrasan sjaj te je jednostavna za napraviti

29.3.2024.
9:21
Shutterstock
VOYO logo

Šunka je neizostavan dio uskrsne trpeze. Profesionalna kuharica Laurel Randolph za Simply Recipes otkrila je da je tajna ukusne i sočne šunkice vrlo jednostavna.

"Glazura je sve što trebate da je pretvorite u spektakularno jelo. Ja uvijek radim glazuru od tri sastojka koja šunki daje slatki, pikantni okus i pruža joj prekrasan sjaj. Mene ta glazura nikad nije iznevjerila, a neće ni vas", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laurel tvrdi da je njena glazura za apsolutno svu šunku, onu s kosti i bez, te djelomično kuhanu ili sirovu.

Image
PRIPREMA ZA BOJENJE /

Kako najlakše izbijeliti jaja za Uskrs: Sve što vam treba već imate u kuhinji

Image
PRIPREMA ZA BOJENJE /

Kako najlakše izbijeliti jaja za Uskrs: Sve što vam treba već imate u kuhinji

"Imajte na umu da ovaj recept daje dovoljno glazure za šunku od otprilike od 4,5 do 6 kilograma, pa ako je vaša šunka veća, možda biste sastojke trebali malo povećati", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

  • Jedna i pol šalica smeđeg šećera,
  • Trećina šalice vode ili soka od ananasa ili soka od naranče,
Image
Foto: Shutterstock
Image
Foto: Shutterstock

Glazura od tri sastojka šunki daje slatki, pikantni okus i pruža joj prekrasan sjaj te je jednostavna za napraviti.

  • 3 žlice Dijon senfa,
  • Četvrtina žličice mljevenog klinčića.

Priprava:

Pomiješajte smeđi šećer, vodu ili drugu tekućinu, senf i mljevene klinčiće u malom loncu. Miješajte zajedno na srednjoj vatri dok se sav šećer ne otopi i smjesa ne zakuha. Pustite da lagano kuha jednu minutu, zatim ugasite vatru i ostavite sa strane da se malo ohladi.

Šunku umotajte u aluminijsku foliju te pecite najmanje dva sata. Uklonite foliju i premažite šunku glazurom. Vratite je u pećnicu i podlijte još par puta svakih 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sjajniju vanjštinu, kratko pržite šunku dok glazura ne postane sjajna. Neka šunka odstoji nekoliko minuta prije posluživanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Influenceri, spavate li mirno? Plenković 'pokorio' TikTok, stručnjak: 'Ne izgleda mi baš najbolje, dosta nemušto…'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo